top of page

Technisch sanitair

Technisch sanitair

Douchewarmtewisselaar

Douchewarmtewisselaar
Douchewarmtewisselaar.jpg

Een douchewarmtewisselaar is nog niet zo gekend bij het grote publiek. Het is dan ook iets voor de puristen. Eenvoudig uitgelegd is dit een warmtewisselaar die in de afvoer van de douche wordt gemonteerd. Het koude water dat naar de douchekraan gaat laten we door die wisselaar lopen. Het warme water dat tijdens het douchen via de afvoer verdwijnt wordt gerecupereerd door het in de tegenovergestelde richting via diezelfde wisselaar te laten vloeien om zodoende het koud water naar de douche voor te verwarmen.

Hierdoor zal er dus minder warm water uit de boiler genomen worden tijden het nemen van een douche. Dit is vooral interessant voor mensen die graag lange douches nemen en/of douchekoppen met groot debiet wensen te installeren. 

In Vlaanderen is het leidingwater over het algemeen hard (bevat veel kalk) wat op korte en lange termijn vaak problemen veroorzaakt en de levensduur van veel toestellen verkort. Er bestaan veel toestellen om dit probleem aan te pakken, maar de enige echt goede oplossing is een volumetrische waterverzachter (met zoutvat). Voor dit type verzachter kunt u bij ons terecht.

delta-waterontharders.jpg

Ons huismerk is Vercalo, maar ook hier geldt dat wij ieder merk kunnen leveren. Onze keuze voor Vercalo heeft vooral te maken met de erg goede prijs kwaliteit verhouding en goede dienst na verkoop.

Waterverzachters

Waterverzachters

Regenwaterrecuperatie

Regenwaterrecuperatie
wilo_himulti_3.jpg

U kunt bij ons ook terecht voor een regenwaterinstallatie. We werken uitsluitend met top merken (KSB, DAB, WILO en GRUNDFOS) en bieden voor iedere gebruiker een oplossing. We besteden ook de nodige aandacht aan het bijvullen van de put of overschakeling op stadswater bij laagstand van de put.

Ook een goede fijnfilter & koolstoffilter om kleur en geur uit het water te filteren mag in zo’n installatie niet ontbreken. 

Indien douchen en voeding reinigen gewenst is met regenwater gaan we resoluut voor UV-filtratie om alle bacteriën die zich in het regenwater kunnen bevinden te neutraliseren.

Stadswaterfiltratie

Stadswaterfiltratie

Cintropur_uf500.jpg

Er is heel wat mogelijk op vlak van filtratie. Ontijzeren bij putwater, omgekeerde osmose (drinkbaar water), of gewoonweg stadwater zuiverder en lekkerder maken om van te drinken … 

We zien meer en meer dat er een vast toestel in de keuken wordt geplaatst om plat of bruisend water te nemen zonder in de winkel nog flessenwater te moeten kopen. Ongefilterd stadswater raden we hiervoor niet aan, vanwege de vele chemicaliën zoals chloor en zware metalen die er in zitten. In deze gevallen is een goede stappenfilter aangewezen. 

De mogelijkheden zijn eindeloos dus hier geldt alweer : laat ons weten wat jullie wensen zijn en wij zorgen voor een correct voorstel op maat. We nemen in de meeste gevallen een staal dat we in een labo laten onderzoeken om de beste filter te kunnen voorstellen.

​

​

bottom of page